[FOTO] Parada Portului Popular German şi prima întâlnire evanghelică luterană din Banat… la Reşiţa

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, ediția a XXVII-a se află în desfășurare până duminică, 15 octombrie în peste 10 localităţi din Caraş-Severin. Evenimentul este susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Departamentul pentru Relații Interetnice, de Consiliul Județean Caraș-Severin și de Primăria Municipiului Reșița.

La finalul săptămânii vor avea loc manifestări în Reșița, la Gărâna, în Dognecea și la Oțelu Roșu.

Sâmbătă se va desfășura în municipiul Reșița prima întâlnire evanghelică luterană din Banat, organizată cu prilejul împlinirii a 500 de ani de reformă protestantă, după care va avea loc Parada Portului Popular German.

Programul manifestărilor de sâmbătă de la Reșița sunt următoarele:

• Curtea Bisericii Evanghelice C.A./ ora 10.30:
Concert de promenadă cu fanfara „Harmonie“ din Bistrița.
• Biserica Evanghelică C.A./ ora 11.00:
Serviciu religios festiv dedicat împlinirii anul acesta a 500 de ani de reformă protestantă și cu prilejul primei Întâlniri a evanghelicilor luterani din Banat. Oaspeți de onoare: Episcop Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, protopopi, preoți din Germania, Austria și România. Cu participarea extraordinară a Corului de cameră „Hugo Wolf“ din Maribor/ Slovenia.
• Curtea Bisericii Evanghelice C.A./ ora 12.15:
Proiectul sărbătoririi reformei protestante a Bisericii Evanghelice C.A. din România: „12 meri pentru un cuvânt clar”. Plantarea simbolică a unui măr, care se leagă de cuvântul lui Martin Luther „Dacă aș știi, că mâine lumea se va sfârși, astăzi aș mai planta un măr”.
• Curtea Bisericii Evanghelice C.A./ ora 12.30:
Concert de promenadă cu fanfara „Harmonie“ din Bistrița.
• Traseul Biserica Evanghelică C.A. – Casa de Cultură a Sindicatelor „Dr. Corneliu Diaconovici“ – Parcul „Cărăşana”/ începând cu ora 12.45:
Parada Portului Popular German cu fanfara „Harmonie“ din Bistrița.
• Monumentul deportaților germani în fosta URSS în Parcul „Cărăşana”/ începând cu ora 13.15:Rugăciuni ecumenice și depunere de coroane de flori.

(Hardy Cvoica)