De Ziua Mondială a Inimii, cardiologul Ilona Voina îndeamnă cărăşenii să adopte un stil de viaţă sănătos

De Ziua Mondială a Inimii, marcată în fiecare an în data de 29 septembrie, medicii cardiologi din Caraş-Severin le reamintesc oamenilor că este important să conştientizeze că bolile cardiovasculare reprezintă, în continuare o cauză importantă de deces atât la nivel naţional cât şi la nivel local.

Cu acest prilej, medicul cardiolog Ilona Isbiceanu-Voina din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa îndeamnă populaţia să adopte un stil de viaţă sănătos şi să facă sport ca să-şi protejeze inima.

Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită astăzi reprezintă prilejul de a conştientiza că bolile cardiovasculare reprezintă, în continuare, principala problemă de sănătate în România. Conform specialiştilor, la nivel naţional, mortalitalitatea provocată de bolile cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer, aproximativ 60 % din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional sunt provocate de boli cardiovasculare, faţă de 19% de cancer. Controlul asupra principalilor factori de risc: tutunul, dieta nesănătoasă şi inactivitatea fizica poate duce la reducerea deceselor.

În plus, sechelele cardiace provocate de COVID-19 pe care le au unii pacienti pot explica simptomele îndelungate ale unor bolnavi: greutate în respiratie, dureri în piept si palpitatii. În concluzie, sfătuiesc oamenii să respecte regulile de protecție si să aibă grijă de inima lor”, este mesajul transmis de medicul cardiolog, Ilona Isbiceanu-Voina.

În judeţul Caraş-Severin, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică sunt peste 20.000 de persoane, copii, tineri şi adulţi care suferă de afecţiuni cardiovasculare.

La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare, conform site-ului Fundaţiei Române a Inimii 

De același autor

Related Articles