De Paşti, spitalele din Caraş-Severin îşi desfăşoară activitatea în regim de gardă

Pentru a face faţă tuturor solicitărilor de Paşti, Direcţia de Sănătate Publică dă asigurări că Serviciul Judeţean de Ambulanţă a suplimentat numărul autosanitarelor în Caraş-Severin.

Pentru cadrele medicale din secţiile de urgenţe a spitalelor, sărbătorile la serviciu sunt aproape o tradiţie. Şi pe acest segment personalul a fost suplimentat a precizat pentru Radio Reşiţa, purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Asistenţa medicală în mediul rural este asigurată prin cabinetele medicilor de familie care au afişat la loc vizibil programul de lucru pentru perioada sărbătorilor pascale şi alternativele la care pot apela pacienţii. De asemenea, la nivelul primăriilor locale s-a luat măsura ca asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari să poată fi alertaţi în cazuri deosebite.

Trebuie menţionat că medicii de familie nu vor avea cum să trimită pe nimeni la investigaţii şi consultaţii de specialitate în ambulatoriu, pentru că policlinicile vor fi închise în primele zile de sărbătoare. Dacă situaţia este mai gravă, oricine poate chema ambulanţa. Instituţiile medicale vor asigura rezervele necesare de medicamente şi consumabile şi vor răspunde tuturor solicitărilor.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles