De la expoziția de mașini electrice, la Reșița verde – direcții de viitor

O expoziție de mașini electrice a avut loc sâmbătă, 5 martie, în jurul prânzului, în centrul municipiului Reșița eveniment, care a condus la o parada a automobilelor electrice, cu prezentările aferente și posibilitatea de a efectua drive test-uri.

Echipa Electromobilitate a fost prezentă, în fața Primăriei din Reșița unde conducători auto din Timiș, Hunedoara, Prahova, București, Cluj, Arad, Sibiu și Caraș-Severin și-au expus automobilele electrice pentru a promova un stil de deplasare prietenos cu mediul.

Expoziție deschisă curioșilor

În cadrul expoziției de automobile electrice au fost prezente 4 mașini Tesla Model 3 din Timiș, Prahova și Caraș-Severin; 3 Volkswagen ID.3 din Timiș și București; 1 Volkswagen ID.4 din Cluj; 1 Dacia Spring din Hunedoara; 1 Skoda Citigo, 1 Peugeot e-208 GT, 1 Renault ZOE, 1 IONIQ 5 toate din Timiș, dar și două automobile Hibrid Plug-in, un BMW X5 PHEV din Timiș, respectiv Mitsubishi Outlander din Sibiu.

De asemenea proprietarii mașinilor expuse au fost deschiși să împărtășească din experiența lor.

Crește numărul stațiilor de încărcare

Expoziția a avut loc într-un oraș, despre care primarul Ioan Popa spun e că își dorește să devină cât mai verde, cât de curând.
Avem șapte stații (de încărcare a automobilelor electrice) montate acum ale noastre în proprietate și urmează să mai facem 12, tot pe fonduri europene, dar evident că în Reșița, o să vedeți că sunt și în zona privată destul de multe stații, deci suntem pe drumul cel bun” a declarat Ioan Popa, primarul municipiului.

Acesta a mai adăugat că în doi ani numărul automobilelor electrice din Reșița a crescut cu mai mult de 10 ori: „dacă acum doi ani erau trei mașini înmatriculate, acum sunt 36 electrice în Reșița și 130 hibrid. Eu încurajez acest lucru, îi felicit pentru inițiativă pe cei care au demarat achiziții în domeniul acesta și sper ca viitorul Reșiței să fie un viitor electric, un viitor verde, un viitor civilizat”.

Panouri fotovoltaice, tramvai, mașini electrice

Primarul municipiului Reșița a mai specificat că echipa sa studiază în acest moment un teren de peste 20 de hectare la ieșirea spre Câlnic pe partea stângă pentru a monta acolo panouri fotovoltaice destinate alimentării orașului cu energie electrică și transformării lui într-un municipiu prosumator.

Astfel că, după instalarea celor încă 12 stații de alimentare a automobilelor cu energie electrică, care, parafrazându-l pe edilul Reșiței, „cu puțin optimism ar putea fi gata până la finalul acestui an”, apoi punerea în funcțiune a tramvaiului și finalizarea proiectului de panouri fotovoltaice, Reșița, în trei, patru ani, va deveni un municipiu ecologic și prosumator.

De același autor

Related Articles