De astăzi, compartimentul ATI al sistemului medical modular de izolare și tratament Timișoara compus din 10 paturi este operațional

Compartimentul ATI al sistemului medical modular de izolare și tratament Timișoara compus din 10 paturi este operațional începând de astăzi.

Cele 10 paturi de terapie intensivă din cadrul modului ATI sunt complet echipate, la standardele normale zilelor noastre, a anului 2021, asigurând suportul vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. Echipa medicală este formată din medici, asistenți, infirmieri și brancardieri angajați pe perioadă determinată si nedeterminată de către Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal medical detașat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara.

Modulul ATI este format din containere modulare cu 10 paturi electrice și cu aparatură medicală de specialitate (aparate de ventilație mecanică, injectomate, infuzomate, monitoare funcții vitale, stație de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor).

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal precum și realizarea instalației electrice a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Astfel, prin deschiderea modulului ATI venim în sprijinul populației locale într-un moment în care nevoia de paturi de terapie intensivă la nivel local este foarte mare ca urmare a creșterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.Avem credința că echipa medicală va salva mulți pacienți ajunși în compartimentul ATI din cadrul Sistemului medical modular de izolare și tratament Timișoara”, transmite conducerea Spitalului Militar din Timişoara.

Cele mai citite

Related Articles