De 60 de milioane de euro are nevoie primarul Borcean pentru a construi un spital nou la Caransebeş!

Municipiul Caransebeş va avea un nou spital! Primarul Felix Borcean nu mai stă pe gânduri, îşi doreşte să demareze cât mai repede acest proiect ambiţios. Va căuta un teren pentru amenajarea acestuia şi va accesa fonduri europene şi guvernamentale pentru realizarea acestui obiectiv.

Municipalitatea va avea nevoie de 50-60 de milioane de euro pentru a construi acestă unitate medicală şi dacă lucrurile decurg bine, spitalul va fi funcţional în maximum 5 ani de zile ne-a mai declarat primarul Felix Borcean.

De ceva timp ne gândim la această variantă dar faptul că domnul Adrian Dumbravă, de origine din zona noastră a venit şi ne-a prezentat Spitalul din Mioveni, pe care eu l-am vizitat a contat mult. Toate aceste lucruri, mă fac să cred că un astfel de proiect este realizabil şi la Caransebeş, în ciuda sărăciei de care ne tot plângem. Cred că este un proiect pe termen mediu, care s-ar putea realiza în circa 5-6 ani, zic eu, având în vedere că cel de la Mioveni a fost realizat în doar 3 ani. O astfel de investiţie evident că presupune o sumă destul de mare, undeva între 50-60 de milioane de euro dar vom încerca să găsim surse de finanţare din fonduri europene, fonduri guvernamentale, de la Banca Europeană de Investiţii sau din surse private şi să demarăm acest proiect. Important este să pornim de undeva, să identificăm un teren”, ne-a declarat edilul Felix Borcean.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles