Datoriile Primăriei Reşiţa au scăzut în ultimele luni aproape la jumătate, respectiv de la peste 9 milioane de lei, la 5 milioane 600 de mii – a anunţat astăzi primarul Ioan Popa, care a afirmat că a reuşit acest lucru prin stoparea scurgerilor de bani din primărie către terţi, în special către societatea de transport în comun.

Acesta a prezentat şi un grafic din care reies plăţile restante pe fiecare lună. „Am intrat în acest an cu datorii de peste 9 milioane de lei, iar acestea s-au menţinut, cu unele fluctuaţii până în luna iunie. Din iunie şi până acum am reuşit să achităm aproape jumătate din ele, respectiv circa 4 milioane de lei, doar din economiile făcute. Îmi cer iertare pensionarilor şi celorlalte categorii de persoane cărora le-am tăiat subvenţia, dar era necesar să o facem, pentru că se duceau bani degeaba către firma de transport. În momentul în care vom prelua din nou transportul la administraţia locală ( în august 2017, când se încheie contractul cu Ro-A-Tir) vom acorda gratuitate nu doar pensionarilor, ci şi elevilor pe mijloacele de transport în comun”- a declarat primarul Ioan Popa într-o conferinţă de presă, în care a dorit să explice ce a făcut în lunile de când a venit la Primăria Reşiţa.

O dată datoriile achitate, se vor putea renegocia dobânzile la creditele primăriei, ceea ce va reduce din cheltuieli, în favoarea investiţiilor- care sunt o prioritate pentru Ioan Popa .