Dacă la nivel naţional încă există o criză a citostaticelor, în Caraş-Severin problema a fost rezolvată!

Patru medicamente noi pentru afecţiunile oncologice vor intra pe piaţa din România. Dacă la nivel naţional încă există o criză a citostaticelor, în judeţul Caraş-Severin problema a fost rezolvată.

Şi în acest an Spitalul Judeţean din Reşiţa a avut un stoc de medicamente bine pus la punct pentru aceşti bolnavi, a precizat medicul şel al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin Laurenţiu Mărţuică în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele personaleor vârstnice.

Subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice s-a derulat atât prin spital (secţia Oncologie a Spitalului Judeţean din Reşiţa şi Compartimentul de hematologie din structura secţiei Interne II) cât şi prin cabinete din ambulatoriu, serviciile medicale fiind furnizate de singurul medic oncolog şi 1 medic hematolog.
-Cheltuieli cu medicamentele în anul 2017 : total 4.892.286,73 lei
-Numărul de persoane care au fost incluse în acest subprogram ?i au beneficiat de tratament specific în anul 2017 = 734 pacienţi;

Stocul de medicamente la 31.12.2017, în farmacia cu circuit închis (a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa), era în valoare de 325.073 lei, ceea ce reprezenta consumul asigurat pentru 2,7 luni – raportat la media consumului lunar – tocmai pentru a prevenii întreruperea administrării curelor de citostatice în contextul aprovizionării discontinue a pieţei cu acest tip de medicamente.

În prezent problemele din programul de oncologie sunt legate de absenţa din farmaciile cu circuit deschis a medicamentelor ieftine oncologice, nu atât din cauza farmaciilor cât din cauza importatorilor ce nu aprovizionează piaţa farmaceutică din România.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles