Dacă e toamnă atunci papricaş şi vin să fie…!

Mâncarea bună, vinuri alese și muzica populară vor acompania demonstrațiile de artă culinară ale bucătarilor din Banat.

Festivalul Papricaşului şi Vinului cu concursuri, degustări, muzică, dans şi demonstraţii de artă culinară se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână în oraşul staţiune Buziaş.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 8 octombrie la ora 13.00, iar degustarea papricaşului este programată pentru duminică, 9 octombrie în Parcul Central când va avea loc şi desemnarea câştigătorului pentru cel mai bun papricaş.

Programul artistic este organizat de Casa de Cultură din Buziaş. Directorul instituţiei, Adrian Stanca, promite o ambianţă pe măsura pretenţiilor gurmanzilor care vor poposi în aceste zile la Buziaş. În fiecare zi, în intervalul orar 13.00 – 21.00, vor avea parte de cântec şi dans. În jur de 30 de ansambluri folclorice din judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi din Serbia şi peste 50 de solişti din mai multe generaţii vor urca pe scenă într-un spectacol maraton.

Ansamblul “Doina Banatului” din Caransebeş, formaţia de tineret a Ansamblului “Banatul”, Orchestra şi soliştii Şcolii de Arte şi Ansamblul “Pusta Banatului” din Timişoara, Ansamblul „Izvoraşul” din Buziaş, formaţii de dansuri din: Bocşa, Brestovăţ, Moşniţa, Belinţ, Ghiroda, Biled, Grădinari, Gătaia, Veţel, Petrila, Boldur, Vinga, Tomeşti, Ramna, Tormac pregătesc programe artistice adecvate. Oaspeţii din Serbia, membrii Ansamblului “Ducat” vor evolua pe scenă în ambele zile ale festivalului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru dezvoltarea zonei Buziaş în colaborare cu Primăria oraşului Buziaş. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: imperialtransilvania.ro

De același autor

Related Articles