Curtea de Conturi: Consiliul Judeţean Caraş-Severin a gestionat corect resursele publice pe perioada stării de urgenţă

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a gestionat corect resursele publice pe perioada stării de urgenţă. Aceasta este concluzia raportului Curţii de Conturi.

Documentul arată că activitatea controlată s-a desfăşurat cu respectatea principiilor de legalitate şi regularitate, în concordanţă cu atribuţiile prevăzute în actele normative emise în perioada stării de urgenţă şi respectă principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii.

“Au fost supuse verificării toate sumele alocate din bugetul Consiliul Judeţean Caraş-Severin, mai exact  cele 4,1 milioane lei folosite pentru achiziţia de materiale sanitare, investiţii în aparatură medicală, dar şi pentru transferuri către spitalele din judeţ”, a scris pe pagina sa de socializare, președintele CJ, Silviu Hurduzeu.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a depus spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, proiectul “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID 19, în judetul Caraș-Severin” SMIS 138211. În condițiile în care va fi declarat eligibil, prin acest proiect, ce are o valoare de 1.537.769,42 lei, vor fi recuperate sumele investite de către Consiliul Județean Caraș-Severin în achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19.

De același autor

Related Articles