Cum va fi vremea săptămâna ce urmează?

După o uşoară răcire, marţi şi miercuri, căldura extremă revine spre sfârşitul săptămânii viitoare.
Meteorologul Viorica Dima: „Valorile termice vor mai creşte cu 1 – 2 grade.

Disconfortul termic este foarte accentuat în partea de sud-vest şi sud a ţării, astăzi, iar mâine, mai ales în Muntenia şi Oltenia, acolo unde frecvent maximele zilei se vor situa între 35 – 37 de grade.

Ziua de marţi, dar mai ales cea de miercuri ar aduce o uşoară răcorire, spre exemplu, în capitală un 29 – 30 de grade miercuri, însă aceasta se va întâmpla cu preţul intensificării fenomenelor de instabilitate atmosferică.

Marţi, exceptând zona de nord-vest şi zona Dobrogei, inclusiv litoralul, acolo unde vremea rămâne însorită, aşteptăm averse cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului, posibil şi căderi de grindină din nou.

Va fi, însă, o răcorire de scurtă durată, pentru de joi şi până la sfârşitul săptămânii temperaturile sunt din nou în creştere accentuată.

Aşadar, valuri de căldură succesive, ceea ce se pare că va caracteriza această primă jumătate, cel puţin, a verii, pentru că şi luna iulie se anunţă a fi una foarte fierbinte, mai ales pentru locuitorii din partea de sud, sud-est şi vest a ţării noastre”.  RRA

De același autor

Related Articles