Meteorologii prognozează o vreme în general caldă, cu valori termice normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile sub formă de ploaie vor fi prezente la nivelul întregii țări, în special la jumătatea acestei săptămâni, dar și la mijlocul celei de-a doua, respectiv sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele montane, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 3 – 16 aprilie, publicată luni.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie, astfel că, în special în perioada 6-7 aprilie, acestea vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă.

Media temperaturilor maxime va fi de 12—17 grade, iar cea a minimelor de 4—7 grade. Începând din data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, astfel că valorile diurne, în cea mai mare parte a timpului, vor urca până la o medie de 20—22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 6—10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință, dar în special în perioadele 4-7 aprilie și 12-14 aprilie, când aversele vor cuprinde areale extinse și vor fi, în general, moderate cantitativ. În schimb, sfârșitul primei, dar și al celei de-a doua săptămâni vor fi intervalele cu cele mai reduse condiții de ploaie, relatează Agerpres.

Foto: arhiva