Reprezentanții Inspectoratului Școlar Caraș Severin au avut astăzi o întâlnire cu directorii unităților de învățământ din municipiul Caransebeș și localitățile limitrofe. Discuțiile au avut ca temă pregătirea pentru noul an școlar 2020-2021.

Au fost discuții legate de propunerile pe care le-au identificat ca fiind valabile pentru începerea cursurilor. În municipiul Caransebeș sunt unele școli care vor aplica un scenariu combinat, adică învățare hibrid sau pe schimburi cu începerea cursurilor pe perioade de timp eșalonat astfel încât să evite aglomerarea. Unele școli au venit și cu soluția de diminuare a orelor de curs astfel încât să poată să se încadreze în cele 8 ore pe zi de muncă ale profesorilor. Dar, ținem cont și de clasele mici și cele terminale, deci acestea vor avea program de dimineață. Alte școli au venit cu această propunere doar pentru clasele de seral.

În ceea ce privește materialele sanitare, acolo unde este nevoie mai mare de materiale dezinfectante, măști, materiale de curățenie sau de termometre, trebuie să știm ca să putem solicita rectificare bugetară astfel încât fiecare școală să aibă sumele necesare de a le achiziționa și să-și facă inclusiv provizii.

Până acum la nivelul Inspectoratului Școlar nu s-au primit adrese, cereri sau solicitări din partea profesorilor care nu pot participa fizic la ore și doresc susținerea lor în mediul online. De aceea avem aceste întâlniri programate până miercuri, 9 septembrie inclusiv, pe zonele urbane și școlile aparținătoare pentru a identifica la nivelul unităților de învățământ dacă s-au făcut aceste solicitări și cum putem gestiona situația. Dar, acolo unde nu există o adeverință medicală sau o vulnerabilitate conform termenului specificat de lege, noi avem un contract de muncă și trebuie să ne respectăm atribuțiile din fișa postului, a declarat inspectorul școlar general, Carina Pristavu.

CARINA PRISTAVU, Inspector Școlar General

Următoarele întâlniri vor avea loc la Reșița, Oavița și Moldova Nouă. În cursul zilei de miercuri, 9 septembrie, se vor centraliza toate situațiile și se va lua o decizie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean împreună cu școlile și reprezentanții Prefecturii.

În Caraș Severin sunt 41.938 de elevi care așteaptă o decizie privind noul an școlar.

1 COMENTARIU

Comments are closed.