Cultură și artă în Reșița Montană

Școala de Beton din Reșița a sărbătorit de curând 110 ani de existență.

Ca parte a Școlii Gimnaziale Nr. 1, structură a Colegiul Național „Diaconovici – Tietz”, Școala de Beton este un pol de atracție pentru evenimente culturale din municipiul de pe Bârzava având în vedere faptul că ea a fost supusă unor ample lucrări de renovare în urmă cu 10 ani, fiind monument istoric; prima clădire de învățământ ridicată din beton în Banatul acelor vremuri.

Colegiul Național „Diaconovici – Tietz”, Școala Gimnazială Nr. 1, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița invită pe toți cei cărora resimt un sentiment pentru orașul vechi, să participe la un eveniment cultural care se desfășoară în cadrul proiectului „Cultură și artă în Reșița Montană“, care se va derula până în anul 2021, când vom sărbători 250 de ani de industrie la Reșița.

Cea de a treia manifestare și ultima din acest an în cadrul acestui proiect va cuprinde un concert de colinde la Școala de Beton, care se va desfășura joi, 7 decembrie, începând cu ora 17.00.

Protagoniștii concertului vor fi membrii coralei „Lira 2010”, conduși de prof. Elena Cozâltea. În calitate de oaspete de onoare va fi prezent poetul și redactorul-șef al revistei „Reflex” Octavian Doclin. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles