Pădurile din Caraş-Severin, mai bogate cu 1.000.000 de arbori

Un milion de puieţi forestieri din diferite specii, produşi în pepinierele proprii, vor fi plantaţi în această primăvară, în fondurile forestiere din judeţ. Programul Direcţiei Silvice cărăşene include lucrări de completare a regenerărilor pe aproximativ 139 de hectare şi asigură regenerarea naturală pe alte 530 de hectare.

Dan Cîmpan – purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

„Direcţia silvică din Caraş-Severin va efectua lucrări de împăduriri şi completări ale regenerărilor pe o suprafaţă de 139 de hectare şi asigură regenerarea naturală pe 530 de hectare. Pentru împăduriri şi completări vor fi folosiţi un milion de puieţi forestieri din specii valoroase, atât din punct de vedere ecologic, cât şi economic, puieţii fiind produşi în pepinierele Direcţiei silvice Caraş-Severin.”

Toate lucrările vor fi executate cu muncitori zilieri, asigurând în acest fel locuri de muncă şi venituri suplimentare comunităţilor locale pe raza cărora vor avea loc împăduririle.

Amintim că, Luna Plantării Arborilor se va desfăşura în perioada 15 martie – 15 aprilie, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor. În România acţiunea anuală a silvicultorilor datează de peste 10 decenii. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles