Cu tupeu pe trotuar. Un șofer şi-a ales singur o rută ocolitoare

În legătură cu imaginile apărute în spațiul public, în care un autoturism circulă pe trotuar, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin este împuternicit să facă următoarele precizări:

  • În urma vizualizării imaginilor postate în mediul online, polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Reșița au efectuat verificări și l-au identificat pe conducătorul autoturismului care apare în imagini.
  • Ieri, 21 aprilie, la ora 18.30, bărbatul de 29 de ani din județul Gorj a condus un autovehicul pe Bulevardul Revoluția din Decembrie din municipiul Reșița, în direcția strada Timișoarei, fără a respecta obligația de a circula pe partea carosabilă, circulând cu autoturismul pe trotuar.
  • Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.160 de lei.
  • Conform Codului Rutier, nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv între 6 și 8 puncte amendă.
  • Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, părţile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete şi celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate face fără pericol.

De același autor

Related Articles