Problema Centrului de Permanenţă din Bozovici a fost parţial rezolvată!

Primarul Adrian Stoicu a găsit o soluţie pentru funcţionarea unităţii medicale atât de necesară locuitoriilor de pe Valea Almăjului. Timp de o lună şi jumătate primăria va plăti salariile medicilor şi va cumpăra medicamente dar nu mai mult din cauza costurilor ridicate. La 50 de mii de lei se ridică valoarea cheltuielilor pe 30 de zile, după calculele făcute de edilul Stoicu.

Am decis să finanţăm noi, o lună de zile, o lună jumate, încercăm, mai luăm un credit, un împrumut din stânga din dreapta mai rupem de la investiţii, facem ca să fie bine pentru că locuitorii de pe Valea Almăjului au mare nevoie de îngrijiri medicale. Noi aici chiar am avut urgenţe peste 3 mii de solicitări anual, aşa că până vor veni banii de la Ministerul Sănătăţii suportăm noi cheltuielile cu salariile medicilor şi medicamentele dar nu mai mult de o lună şi jumătate pentru că nu ne permitem… mai mult cheltuielile pentru 30 de zile se ridică la 50 de mii de lei”, a precizat primarul Adrian Stoicu.

Vă reamintim că Centrele de permanenţă din Caraş-Severin au ajuns în imposibilitatea de a mai funcţiona. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu a mai putut prelungi contractele cu aceste unităţi medicale din lipsă de fonduri.

Daiana Roşca