Drumul Valiug - Slatina Timis

O delegaţie a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a drumului judeţean care leagă localităţile Văliug de Slatina Timiş, cu ieşire la Drumul European 70. Finantat cu 18 milioane de euro fărăTVA, investiţia a fost atrasă de Consiliul Judetean Caraş-Severin printr-un proiect european prin programul Operaţional Regional. În lungime de 36 de km, proiectul a transformat o vale a torentelor, într-un drum modern, practicabil indiferent de anotimp.

„Acest drum, alături de cel spre Muntele Mic şi drumul de la Cornereva, au fost mereu proiecte imposibile pentru autorităţi, atât înainte de ’89, cât şi după. Am demonstrat din 2000 încoace că se poate” – a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Termenul de predare al constructorului este luna noiembrie, termen până la care trebuie încheiată turnarea stratului de uzură, finalizarea unor rigole şi marcajul longitudinal. „Avem nevoie de două săptămâni de vreme bună pentru a termina” – a precizat reprezentantul constructorului.

Artera rutieră va permite accesul direct din DN 6 spre staţiunea Semenic, spre Văliug şi implicit spre Reşiţa, scurtând distanţa spre staţiunea montană cu aproximativ 100 de km. De asemenea, va permite o dezvoltare pe orizontală atât a localităţii Slatina Timiş, cât şi a staţiunii Semenic şi a localităţilor Văliug, Brebu Nou şi Gărâna.

După parcurgerea traseului şi consultări cu proiectantul şi constructorul lucrării, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a declarat:

Fotografie-0028Fotografie-0013Fotografie-0014Fotografie-0015Fotografie-0017Fotografie-0019Fotografie-0020Fotografie-0023Fotografie-0024Fotografie-0025Fotografie-0026Fotografie-0027

1 COMENTARIU

  1. Frunzaverde sa mearga sa vada cum arata drumul dintre Sasca si Carbunari care e intr-o stare de nedescris si are doar cativa ani de cand se circula.Grosimea asfaltului(unde mai este)are aprox.3 cm si as dori ca cineva sa verifice cine a semnat receptia pentru acest drum deoarece este foarte ingust,fara rigole si dupa prima iarna au inceput sa apara gropi.Va adesez intrebarea fireasca: oare mai reparati vreodata acest drum?

Comments are closed.