Cu bicicleta în Serbia

De Ziua Mondială a bicicletei puteți pedala până în Serbia, la Zrenjanin.

După deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia – ca urmare a unei inițiative a Consiliului Județean Timiș – granița româno-sârbă va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

În ultimii ani, Consiliul Județean Timiș reamintește că a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul Timiș.

Weekend-urile în care trecerea în țara vecină este posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt următoarele: 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Foto CJ Timis/Facebook

De același autor

Related Articles