[FOTO] Crucea lui Herglotz din Reşiţa va lumina din nou din această seară

[UPDATE] În urma vandalizării crucii-monument Herglotz de pe Dealul Crucii, Primăria Reşiţa a hotărât refacerea obiectivului prin amplasarea de spoturi antivandal şi de camere de luat vederi mai performante, a transmis pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Local, Daniel Călin:

Am hotărât să schimbăm acele spoturi, adică să punem altele, de data asta antivandal și am instalat şi două camere performante, care vor înregistra 24 din 24 activitatea de la Crucea Herglotz“.

Daniel Călin a mai subliniat că, activitatea camerelor din oraş este permanent urmărită de dispeceratul Poliţiei Locale Reşiţa şi are speranţa că persoanele necunoscute, care au vandalizat în preajma sărbătorilor pascale obiectivul de pe Dealul Crucii, vor fi depistate curând.

În cauză a fost înaintată şi o plângere penală pentru furtul spoturilor care iluminau crucea-monument şi a celor două camere care supravegheau obiectivul.     

***

Crucea lui Herglotz “mutilată” de persoane neidentificate

Crucea lui Herglotz, unul din monumentele istorice ale Reșiței de odinioară, a putut fi admirată în toată splendoarea ei în urma unei investiţii importante a administraţiei locale în reabilitarea acesteia în primăvara anului trecut.

Mai mult decât atât, crucea a fost luminată până curând pentru că potrivit şefului Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Local, Daniel Călin, persoane neidentificate au sustras spoturile care iluminau obiectivul din zona care urma să devină un nou punct de atracţie turistică a oraşului de pe Bârzava.

Amintim că, după lăsarea întunericului crucea putea fi văzută de toţi care treceau prin cartierele Dealul Crucii, Muncitoresc şi Poiana Golului din Reşiţa.

Sursa foto: Daniel Călin 

Cele mai citite

Related Articles