CRPC Vest: Toate informaţiile şi imaginile din timpul controalelor sunt publice

Nicio lege din România nu interzice, potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor din Regiunea de Vest, Alin Mihai Gubandru, publicarea informaţiilor şi a imaginilor cu neregulile constatate în timpul acţiunilor de control la agenţii sau operatorii economici:

Toate imaginile au fost date publicității de către instituția noastră fie de către mine, fie de către un comisariat județean. Toate sunt asumate nu există nicio lege care să ne interzică să arătăm mizeria care se găsește în cadrul activităţilor de control. Avem și un ordin emis de către președintele autorității care spune foarte simplu să dăm toate datele inclusiv denumirea operatorului economic; drept urmare sunt publice„.

Comisarul şef Alin Mihai Gubandru a mai subliniat pentru postul nostru că, pe dumnealui personal nu l-a contactat nimeni dintre agenţii sau operatorii economici verificaţi în urma controalelor efectuate pentru a face preşiuni sau a-l intimida.

Comisarul şef al CRPC Vest recomandă persoanelor verificate şi găsite cu nereguli să se apuce să-şi facă curăţenie şi nu să dea telefoane. Măsurile şi sancţiunile sunt şi vor fi ferme şi dacă ar exista vreo ameninţare prima instituţie pe care ar sesiza-o ar fi DNA-ul.

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles