Sorin-Frunzaverde1

Portul de la Pojejena va fi amenajat în vederea asigurării accesului vapoarelor de agrement. Este vorba mai exact de acel vaporetto în valoare de aproximativ de 200.000 de euro, achiziţionat în cadrul unui proiect transfrontalier.
Ambarcaţiunea a fost construită la Şantierul Naval de la Orşova, are 50 de locuri şi va face croaziere pe Dunăre, între malul malul românesc şi cel sârbesc. De asemnea, au fost demarate procedurile de angajare a personalului care va deservi vaporetto.
Pentru efectuarea lucrărilor de amenajare a portului de la Pojejena, capitalul social al societăţii Eoliana Caraş a fost majorat de Consiliul Judeţean cu 150.000 lei.
„Este vorba de amenajarea portului de la Pojejena, în vederea asigurării accesului pentru un vapor de agrement, acel vaporetto, aşa cum l-am denumit, pe Dunăre. În fapt, vom realiza, prin această amenajare de la Eoliana Caraş SRL, inclusiv o parte din finanţarea pentru bacul de la Moldova Nouă pentru transport greu, care face legătura cu Veliko Grădişte”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

(Daniela Tudor)