Creștere alarmantă a șoferilor depistați drogați pe șoselele din Caraș-Severin!

Peste 430 de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice au fost constatate în acest an de polițiștii rutieri din Caraș-Severin. Cele mai multe fapte penale au fost pentru conducerea unui vehicul fără permis, dar o creștere semnificativă s-a înregistrat și în rândul șoferilor care au consumat droguri, după cum declară inspectorul Valentin Tudosie, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene.

„197 de dosare de cercetare penală au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 113 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 49 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și 18 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În acest an, numărul infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, constatate de polițiști pe drumurile publice din județ, a înregistrat o creștere de peste 150% față de anul trecut”.

Inspectorul Valentin Tudosie recunoaște că numărul celor care conduc după ce au consumat droguri ar putea fi mult mai mare, în condițiile în care în județ sunt doar 4 aparate drugtest.

„Anul trecut am avut două aparate drugtest, iar anul acesta am acționat cu patru dispozitive, la care s-au adăugat și testele rapide aflate inclusiv în dotarea polițiștilor de la Ordine Publică. Practic, am făcut mai multe controale și toate corelate au dus la rezultatul acesta”.

Pentru încălcarea legislației ruiere, polițiștii cărășeni au aplicat în acest an, peste 33 de mii de sancțiuni contravenționale, cu aproape 6 mii mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Reprezentanții Poliției au și vești bune.

Accidentele rutiere au scăzut în primele 8 luni din acest an, la nivelul județului Caraș-Severin, cu aproape 10%. S-au produs 210 accidente rutiere soldate cu 14 persoane decedate, 34 de răniți grav și 268 de persoane rănite ușor. Numărul persoanelor decedate a scăzut cu peste 41%, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu aproape 30%, iar cel al persoanelor rănite ușor a scăzut cu aproximativ 3,2%.

Din numărul total de accidente, 43 s-au soldat cu decesul și rănirea gravă a unor persoane, numărul accidentelor grave fiind cu aproape 19% mai mic față de anul trecut.

De același autor

Related Articles