Creşte bilanţul deceselor provocate de gripă: 73 de oameni au murit în acest sezon!

Creşte bilanţul deceselor provocate de gripă. 73 de oameni au murit, din cauza acestei afecţiuni în acest sezon. Ultima persoană care a murit de gripă nu era vaccinată antigripal şi suferea şi de alte boli. Este vorba despre o femeie de 58 de ani din judeţul Hunedoara. Medicii recomandă vaccinarea, mai ales că majoritatea victimelor nu erau imunizate împotriva virusului. Specialiştii spun că în perioada următoare numărul îmbolnăvirilor ar trebui însă să scadă.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune ca, că în prezent nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă.

“În momentul de faţă, după cifrele pe care le furnizează INSP – nu se poate vorbi de o epidemie pentru că circulaţia mai intensă a virusului gripal nu se manifestă în toate zonele din ţară, pe de o parte. Pe de altă parte, numărul total de cazuri de viroze respiratorii este în intervalul asteptat in ceea ce priveste aceasta perioada a sezonului gripal in care se monitorizeaza circulatia virusurilor gripale si bineînţeles numărul de imbolnăviri”, a precizat dr. Alexandru Rafila.

El a mai precizat ca, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, numarul de cazuri de gripa inregistrate la suta de mii de locuitori este de 1.000.

De altfel, medicul este de părere că în săptămânile viitoare numărul de cazuri de gripă ar trebui să scadă.

De același autor

Related Articles