Crescătorii de albine din Caraş-Severin nu se înghesuie la subvenţiile Programului Naţional Apicol

Deşi se plâng de lipsa fondurilor privind susţinerea apiculturii, crescătorii de albine din Caraş-Severin nu s-au prea înghesuit la depunerea cererilor pentru subvenţia de minimis din Programul Naţional Apicol acordată de Ministerul Agriculturii.

Mai puţin de 100 de apicultori, din rândul a câtorva sute din Caraş-Severin (n.r. persoane fizice şi juridice) au depus, până la 15 august – termenul limită, cererile de obţinere a subvenţiilor pentru 2017, a precizat pentru Radio Reşiţa Lucian Colţan, director adjunct al APIA:

Conform datelor centralizate au fost solicitate subvenţii în valoare de aproximativ 330 de mii de lei, în special pentru combaterea varoozei, raţionalizarea transhumanţei şi măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol.

În perioada următoare specialiştii APIA Caraş-Severin vor face controlul administrativ vizând eligibilitatea solicitanţilor, iar până în 15 octombrie urmează să fie făcute plăţile aferente subvenţiilor solicitate, a mai spus acesta. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles