Creativitatea lor ne face viața mai frumoasă în preajma sărbătorilor

Un eveniment special va avea loc duminică, 18 decembrie la Reșița pentru persoanele cu sindrom Down. La acesta sunt așteptate să participe peste 50 de persoane din oraș din alte localități. Copii și părinții pot participa la 3 ateliere tematice: aranjamente de Crăciun, picturi pe sticlă și pe tricouri. Inițiatorul acțiunii este psiholog Maria Neagul, care ne-a vorbit despre acest eveniment:

”Are un caracter creativ și reacreativ. La atelier vor participa copiii cu sindrom Down și părinții acestora. Am invitat și persoane, care desfășoară activități meșteșugărești și câțiva artiști handmade.  Organizez acest eveniment, ajutată cu diferite sume de persoane apropiate. Unii părinţi au adus diverse obiecte, precum borcane, mărgele, fundițe, conuri, etc. Impreună cu Florăria Emna Boutique din Caransebeş vom realiza aranjamentele de Craciun. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere.”

Atelierul dedicat persoanelor cu sindrom Down va avea loc de la ora 10.00 până la ora 16.00, în sala de şedinţe a Primăriei Reşiţa.

Produsele realizate pot fi achiziţionate, iar banii strânşi vor fi alocaţi copiilor cu Sindrom Down, dar astfel de acțiuni sunt organizate în special pentru a fi înlăturate prejudecățile privind prezența persoanelor cu sindrom Down în viața noastră.

Cristina Corocan