Cozile din vămi pot fi evitate. Aplicaţie online care arată în timp real timpii de aşteptare

vama Nadlac

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale de fluidizare a traficului pe frontiera de vest a României. Numărul echipajelor a fost suplimentat şi în funcţie de valorile de trafic vor fi deschise mai multe benzi de circulaţie.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor vămilor. În judeţul Arad sunt 4 – la Nădlac pe autostradă, la Nădlac pe DN7, la Turnu şi Vărşand.

În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni.

Oricine deţine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Pe site-ul politiadefrontiera.ro este disponibilă o aplicaţie care arată în timp real dacă un punct de trecere a frontierei este aglomerat sau nu. Aplicaţia conţine timpii de aşteptare pentru autoturisme şi camioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. S-au folosit culorile semaforului pentru a indica nivelul de aglomeraţie: dacă punctul e verde înseamnă că timpul de aşteptare este foarte mic, de până în 20 de minute; când e marcat cu galben, frontiera se poate traversa în cel mult o oră, iar dacă este cu roşu înseamnă că vama e foarte aglomerată.

Actualizările se fac periodic – “la intervale de aproximativ două ore sau când situaţia o impune”, potrivit politiadefrontiera.ro.

FOTO: stirileprotv.ro

De același autor

Related Articles