Cotizaţiile pentru pescuitul recreativ rămân la nivelul anului 2021

Cotizaţiile pentru pescarii înscrişi la AJVPS Caraş-Severin au rămas neschimbate şi în 2022 şi se pot achita cu bonificaţii până la 31 martie, a precizat Dumitru Dragomir – directorul asociaţiei judeţene.

Cotizaţia pentru membri noştri pescari pentru fondurile piscicole gestionate de asociaţia noastră este de 100 de lei. Dacă se plăteşte până la 31 martie, beneficiază de o bonificaţie, de 10 lei şi vor plăti doar 90. Categoriile care beneficiază de reducere sunt pensionarii, elevii şi studenţii de la cursurile de zi, precum şi persoanele cu handicap, care vor plăti 50 de lei, iar cu bonificaţia aferentă, 40.

În prezent AJVPS Caraş-Severin are afiliaţi 496 de membri pescari şi gestionează 7 fonduri piscicole pe raza judeţului. Este vorba despre:

  • – Nera Inferioară pe un parcurs de 22 km între localitatea Şopotu Nou şi podul de la Sasca Montană
  • – Bârzava Inferioară din apropiere de Reşiţa, de la podul Secu până la Lacul Breazova
  • – Timişul Inferior pe porţiunea cuprinsă între Slatina Timiş şi Cerneţ-Goleţ
  • – Răurile: Lung şi Alb din apropiere de localitatea Feneş, comuna Armeniş
  • – Minişul Inferior pe o lungime de 24 km de la Barajul Miniş şi până la confluenţa cu râul Nera
  • – Lacul artificial Gura Golâmbului în suprafaţă de 5 km
  • – Balta Jupa din apropiere de Caransebeş, în suprafaţă de 4 hectare
  • Dumitru Dragomir a mai subliniat că, fiecare pescar are dreptul să se înscrie la una sau mai multe asociaţii active din ţară.

Activităţile de pescuit sportiv pe Dunăre şi în celelalte ape de frontieră se pot desfăşura doar cu avizul poliţiştilor. Pentru obţinerea documentelor, persoanele interesate se pot adresa Serviciilor Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi Mehedinţi sau pot accesa formularele de pe site-ul politiadefrontiera.ro.

Important de ştiut este că valabilitatea avizelor, deja eliberate, se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi încă 90 de zile de la încetarea acestei stări.

De același autor

Related Articles