Cote de inundaţii depăşite pe mai multe cursuri de apă din Caraş-Severin. Probleme şi pe DJ 582 D

UPDATE 13.00

Dispeceratul ENEL anunţă că în staţiunea Baile Herculane de pe Valea Cernei 32 abonaţi au rămas fără energie electrică. Mai multe crengi au căzut pe cablurile electrice.

Cotele de atenţie si cele de inundaţii sunt depăşite sâmbătă dimineaţă pe mai multe cursuri de apa din judeţul Caraş-Severin, în contextul în care meteorologii si hidrologii au emis avertizari de Cod roşu pentru localităţile din această zonă.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Caras-Severin, cotele de atentie sunt depasite pe râul Vornic, în localitatea Ramna, pe râul Tau, în localitatea Soceni, pe râul Mehadica, în localitatea Cuptoare, pe râul Gârlişte din localitatea Gârlişte, pe Râul Caraş din localitatea Caraşova, pe râul Jitin din localitatea Jitin, pe râul Vraniuț din localitatea Ciclova, pe râul Miniș din localitatea Bozovici şi pe râul Nera din localitatea Sasca Montană, pe râul Nera din localităţile Dalboşeț şi Naidaş, pe râul Radimna din localitatea Radimna, pe râul Barzava din localitatea Moniom.

Din cauza ploilor pe drumul judeţean 582 D a cedat acostamentul pe partea dreaptă de mers către Crivaia, care s-a prăbușit către lac pe o porțiune. De asemenea o porțiune din DN 57 B este acoperită de pietriș adus de viituri și torenți.

Pompierii au intervenit ieri pentru înlăturarea efectelor produse de precipitaţii si au evacuat apa din:

21 de curți și beciuri în localitatea Naidăș;

4 curți și grădini în localitatea Prilipeț;

o curte și un beci în localitatea Brădișoru de Jos;

un beci în localitatea Slatina-Nera și încă unul în localitatea Reșița;

o curte în localitatea Anina unde a intervenit Serviciul pentru Situații de Urgență Anina.

Au intervenit forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, Secției de Pompieri Oravița și Gărzii de Intervenție Bozovici, cu 11 autospeciale, 9 motopompe transportabile, 1 motofierăstrău și 42 militari.

Echipaje de la ISU Caras-Severin sunt pe teren, alături de personal din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor si Poliţiei si Jandarmeriei, instituţii care pot oferi suport la solicitarea autorităţilor locale.

Vă reamintim că judetul Caraş-Severin se afla sub avertizari de Cod rosu de precipitatii si inundaţii, valabile pâna la ora 12.00, fiind asteptate în continuare averse torenţiale si abundente. Cantitaţile de apă sunt estimate la 50-70 l/mp, iar izolat peste 80 l/mp.

Sunt prognozate si scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri si posibile depasiri ale cotelor de aparare pe râurile din bazinele hidrografice Timiş Poganiş Bârzava, Nera, Cerna si Dunare – afluentii mici.

De același autor

Related Articles