Corurile germane din România şi invitaţii acestora îşi dau întâlnire la Reşiţa

Cea de-a XIX-a întâlnire a formaţiilor muzicale şi a corurilor germane în Banatul Montan se va consuma vineri, 13 octombrie de la ora 17.30 în Aula Magna a Centrului Universitar “Babeş-Bolyai” din Reşiţa.

Alături de reşiţeni vor susţine recitaluri: soliștii Marianne & Petru Chirilovici din Reșița, Mara Iliescu din Piatra Neamț, corul „Temeswarer Liederkranz“ din Timișoara, reprezentanții Asociației Culturale „Friedrich Schwartz“ din Bucovina, judeţul Suceava, corul german „Drei Rosen” din Vukovar/ Croația şi grupurile muzicale reșițene „Intermezzo“ și „Resicza“, precum și Corul „Franz Stürmer“.

În cadrul aceluiaşi eveniment în sala A2.2. a Centrului Universitar UBB din Reșița, de la ora 11.30 vor avea loc expoziția de pictură şi fotografie și lansarea de carte bilingvă „Fantezie și realitate/ Phantesie und Realität“ a autorilor Doina & Gustav Hlinka și Klaus Fabriţius pe o grafică realizată de Eduard Duldner, carte apărută la Editura „Honterus” Sibiu, 2023.

De la 15.30 la Centrul German „Alexander Tietz“ din municipiul de pe Bârzava în cadrul celei de-a 19-a întâlniri a formațiilor muzicale și a corurilor germane în Banatul Montan, sub genericul „Nostalgii din lumea sufletului” va avea loc un recital vocal – instrumental susținut de pianiștii Ștefania Vasiliu-Olaru și Doru Sascău din Bacău.

Participarea publicului este liberă.

De același autor

Related Articles