Aproape 15 milioane de lei vor fi alocaţi, ca urmare a unui contract semnat luni, 12 noiembrie cu constructorul, pentru conservarea, protecţia şi valorificarea patrimoniului cultural al Cetăţii Ladislau din comuna Coronini.

Conform primarului comunei cărăşene, Ilie Boboescu, alături de lucrările de restaurare, consolidare și amenajare a spațiilor existente, prin proiect vor fi conservate şi zidurile şi turnurile cetăţii, se va construi un corp anexă, se vor realiza instalaţii electrice şi sanitare, precum şi iluminat arhitectural şi ambiental, se va amenaja incinta sitului şi se vor realiza alei pietonale.

Valoarea totală a investiţiei fiind de 14.067.883,75 de lei fără TVA. După finalizare, autorităţile locale estimează includerea cetăţii în circuitul turistic, cu sute de vizitatori pe an şi asta în varianta în care se vor găsi fonduri şi pentru amenajarea unor spaţii de cazare, o problemă majoră în zonă în momentul de faţă, a mai spus pentru Radio Reşiţa Ilie Boboescu.

Amintim că, cetatea este o fortificaţie feudală, edificată în secolul al 15-lea, aflată astăzi într-o stare avansată de degradare. Ilie Boboescu a mai spus că, lucrările de proiectare, evaluări arheologice şi construcţii se vor finaliza în maximum 18 luni. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: turistinfo.ro