retea de reteaInginerii şi tehnicienii din unităţile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au realizat o acţiune de voluntariat fără precedent în istoria instituţiei, în încercarea de a elimina discrepanţele şi de a oferi tuturor copiilor acces egal la internet. În judeţul Caraş-Severin astfel de conexiuni au fost executate benevol la un colegiu din Reşiţa şi la două şcoli din localităţile Brebu şi Văliug. La nivel naţional, angajaţii STS au reuşit conectarea la Internet a 89 de şcoli, nouă grădiniţe,  două licee şi două colegii, a unui centru cultural şi a unei biblioteci, în principal în mediul rural, dar şi în zone urbane defavorizate.

Efortul voluntar al cadrelor STS s-a materializat în zeci de ore de lucrări de cablare structurată, conectare de elemente de reţea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente şi nefuncţionale, configurări ale staţiilor de lucru, instalări de sisteme de operare, programe şi aplicaţii, devirusare, precum şi instalare şi conectare de camere video de supraveghere pentru testele naţionale.

Materialele au fost cumpărate, în mare parte, de către instituţiile de învăţământ sau primării, dar şi prin sponsorizări din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judeţene.

Motivaţi de succesul acestei acţiuni, inginerii şi tehnicienii STS vor să repete aceste activităţi de voluntariat, sperând să ofere concetăţenilor lor şi mai ales copiilor oportunităţi reale de acces în societatea cunoaşterii.