Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “ Aurora” Reşiţa au luat cu asalt podiumul Festivalului Internaţional “Flori de mai” la Oradea

O echipă de elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “ Aurora” Reşiţa a participat recent la Festivalul Internaţional “Flori de mai” organizat la Oradea.

Manifestarea culturală a adunat peste 500 de copii de la centre și școli de educaţie incluzivă din mai multe judeţe din ţară şi a cuprins 3 secţiuni : muzică, dans şi teatru-obiceiuri.

Cei 14 copii reşiţeni auprezentat 4 momente artistice. Pe scenă a evoluat ansamblul de dansuri populare “ Aurora reşiţeană” , grupul coral “Azur”, trupa de teatru şi trupa de dans modern “ Team dance”.

Munca şi strădania elevilor au fost răsplătite cu 4 premii. Suita de dansuri populare din Banat şi recitalul grupului vocal au fost cele mai aplaudate momente în spectacol obţinând 2 locuri pe prima treaptă a podiumului. Alte 2 premii au venit tot în Caraş Severin pentru schiţa “Dl. Goe“ şi colajul de dans modern al fetelor din gimnaziu, ambele numere fiind clasate pe locul II în concurs.

Meritele de excepţie obţinute de cei 14 elevi ai şcolii speciale din Reşiţa sunt rezultatul a multor ore de muncă susţinută, cu răbdare şi implicare, cu dăruire, cu nenumărate repetiţii, cu stima de sine în cumpănă, cu momente uneori de renunţare şi neîncredere în forţele proprii, cu sentimentul că reuşita este doar un vis şi totuşi “specialii” de la Reşiţa au demonstrat că pot fi copii excepţionali.
Profesorii implicaţi în pregătirea elevilor la cele 4 secţiuni sunt: Păun Anghel, Liviu Moise, Rodica Drăghiţă, Mihaela Dăneasa, Nadia Dogaru, Ioana Todor şi Andrei Jivan.

Întreaga activitate a fost coordonată de consilierul educativ al şcolii, prof. Rodica Drăghiţă, cu sprijinul directorului unităţii şcolare, prof. Liviu Moise.

Festivalul Internaţional “Flori de mai” organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” din Oradea a angrenat în activităţile sale copii de la centre și școli de educaţie incluzivă din mai multe judeţe din ţară și din străinătate.
Beneficiarii acestei manifesări au fost elevii cu CES (copii cu cerinţe educative speciale) din şcolile speciale şi elevii cu CES integraţi în şcolile de masă.

În concurs au fost implicaţi copii de la grădiniţe speciale, centre școlare de educaţie incluzivă, școli gimnaziale și licee din judeţele: Bihor, Cluj, Iași, Călărași, Caraș-Severin, Arad, Timiș, Hunedoara, Constanţa, Maramureș, Mureș, Vrancea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Gorj, Ploiești, Dolj, Brăila, Botoșani, Galaţi, Argeș și Suceava.

De asemenea, la această ediţie a festivalului au fost invitate şcoli partenere de peste hotare, din Turcia, Ungaria, Lituania, Grecia şi Polonia.
Pentru efortul depus, toţi copiii au primit diplome și cadouri din partea C.Ş.E.I. „Orizont” din Oradea, a colaboratorilor, partenerilor și sponsorilor.

( Mihaela Holub)