Ascultă Radio România Reșița Live

Adina Miloş, director financiar SJU-Reşiţa:”Nu numai că nu am primit amendă de la ANAF, ci s-a suspendat acțiunea de control”

UPDATE:

Adina Miloş, director financiar SJU-Reşiţa:”Nu numai că nu am primit amendă de la ANAF, ci s-a suspendat acțiunea de control”

Articol editat de Daiana Rosca, 10 mai 2023, 15:24 / actualizat: 11 mai 2023, 15:22

Directorul financiar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Adina Miloş, vine cu un drept la replică în cazul afirmaţiilor făcute ieri de către preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. Vă reamintim că acesta a declarat că unitatea medicală a fost amendată de ANAF cu 10 mii de lei şi că arieratele sunt din nou foarte mari.

Directorul financiar Adina Miloş demonstrează cu documente care este de fapt situaţia spitalului:

Situația reală este următoarea: avem arierate la sfârșitul lunii aprilie în valoare de 15.805.452 de lei, doar că dl. președinte nu este bine informat. 13.553.004 de lei sunt pe proiectul COVID, bani pe care o să-i primim de la Ministerul Dezvoltării și sper că în această lună – n-au treabă cu spitalul, ca să zic așa. Nu se plătesc din veniturile mele proprii. Am două milioane arieratele mele, pe care săptămâna viitoare, săptămâna 9-15, le plătesc pentru că am acești bani în cont și plătim pe rând tot ce e de plătit.

Am facturile de la AquaCaraş, 246.739 mii de lei, care rămân acolo, pentru că sunt în litigiu – și dacă Ministerul Dezvoltării îmi dă bani azi să plătesc proiecte de COVID și eu îmi achit arieratele mele mâine, eu tot blocată sunt la conturi pentru că aceste facturi îmi stau codiță. Eu am făcut demersuri către AquaCaraş, le-am trimis două adrese la care nu mi s-a răspuns, pentru că acele facturi nu au absolut nimic în spate. Nu pot să înregistreze o factură că vine un client să-ţi dea o factură, nu au notă de comandă, cel mai important nu au proces verbal pentru recepţia lucrării. Oricum, conturile spitalului vor fi blocate din cauza acestor facturi, până când se vor clarifica, probabil le voi trimite înapoi să și le soluționeze. Nu pot să mă țină loc facturi de la AquaCaraş.

Deci ăsta este adevărul despre aceste arierate, și încă ceva: dlui. președinte i-am mai spus, poate a uitat, în 2016 să tragă încoace arieratele nu le-am făcut noi și știe foarte bine situația spitalului. Eu am avut rugămintea tot timpul de a plăti utilitățile și reparații de la spital, pentru că da, dumnealui trebuie să le plătească, pentru că dumnealui a renunțat la proiectul de 72 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Reșița – proiect care, dacă s-ar fi dus la capăt în acest moment era gata, era eficientizat și termic și energetic și toți pacienții acestui judeţ aveau condiții maxime de confort, nu mai trebuia nici să facem reparații, nici să plătim facturi la utilități de 700.000. Ca atare, dl. președinte ar trebui să-şi unească forțele cu noi, să vorbim, cum să facem să eficientizăm spitalul, nu să-l ducem într-un circ fără sfârșit și fără rost.

Deci cu ANAF-ul, dl. președinte este din nou informat eronat. Inspectorii de la ANAF au fost și am primit o comunicare de la Ministerul Finanțelor, de la ANAF, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timişoara prin care ne comunică începând cu data de 04/05/2023 în conformitate cu prevederile art. 2 că se suspendă acțiunea. Nu numai că nu am primit amendă, s-a suspendat acțiunea, ca să mă fac înțeleasă, nu știu cine l-a informat pe dl. președinte eronat şi dl. președinte aruncă cu vorbe pe care n-are nicio dovadă, niciun fundament”, ne-a declarat Adina Miloş.

Conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost blocate. Cel mai mare spital din Caraş-Severin are din nou arierate! Valoarea acestora a crescut, ajungând la finalul lunii aprilie la aproape 16 milioane de lei, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca:

Dacă în februarie am avut 14 milioane de lei arierate care au fost stinse cu pomana de la Guvern, în luna martie am avut 1,8 milioane chiar cu conturile deblocate și la final de aprilie aproape 16 milioane de lei. Avem arierate dintr-un total de 27 de milioane de lei datorii. Deci, nu știu, eu așa m-am săturat, că eu sunt ca și Don Quijote. Sigur, încerc să arăt tuturor că suntem într-o zonă foarte periculoasă. Gândiți-vă că atâtea societăți ar putea să ceară insolvența spitalului. Oamenii cred că glumim, că eu am ceva cu Stancovici. E nenorocire ce se întâmplă acolo. Toată lumea îmi pune scandalul ăsta, mi-l pune în spate pe seama unui război cu Stancovici. Este fals! Poate că am rămas în continuare unul din puțini oameni care chiar se gândeşte la situația reală a spitalului”.

Si nu este singura problemă, inspectorii ANAF au amendat spitalul iar conturile unităţii medicale au fost din nou blocate, susţine preşedinele forului judeţean, Romeo Dunca:

Am primit hârtie de la Finanțe, conturile sunt blocate la spital. Economicul de acolo a dat peste cap toate socotelile. ANAF-ul a fost peste ei, le-a dat amenzi de 10.000 lei, manager-ului, nimeni nu spune nimic de lucrurile astea. Sunt foarte grave. Nu știu unde o să ajungem.

Reporter: Care este justificarea celor de la spital. Ați încercat să luați legătura cu ei?

Romeo Dunca: N-au nicio treabă. Sfidează, n-ați văzut râd, ies din ședință, n-au nicio treabă ostentativ. Deci au prins putere. Uitați-vă cine îi sprijină. Consilieri județeni importanți. Stau la fiecare ședință de consiliu, stau la fiecare ședință de CA să speculeze orice greșeală o fac cei care doresc schimbarea. Stancovici n-are, săraca e nevinovată, doar săracă cu duhul. Ea nici nu înțelege ce se întâmplă sub ea. Forțele care o țin acolo și o apără sunt mult mai puternice decât cele din vecinătatea de birou a doamnei Stancovici.

Deci, acolo eu cred că secretul se află la achiziția de medicamente. Eu acolo cred, am avut niște informații, nu sunt verificate. O să caut, o să cer lista de prețuri a medicamentelor pe care spitalul le cumpără. Cineva mi-a spus că există acolo în listă medicament care este de 24 de ori mai scump decât același medicament care îl cumpără un om când intră în farmacie. Poate o fi adevărat, poate nu, dar dacă asta se întâmplă…nu pot să aflu. Credeți-mă, n-am acces, nu ne bagă nimeni în seamă, ne sfidează! Eu cred că milioane de lei se scurg din spital și ajung în buzunarele celor care s-au declarat avocații rămânerii doamnei Stancovici pe poziție. Se încearcă prin tot felul de mijloace, se încearcă să să se blocheze emiterea unei hotărâri care să ducă la demiterea acestei femei, acestei echipe manageriale.

Hotărârea a fost dată, dar ea n-a fost semnată încă de juristul CA-ului. Procesul verbal până astăzi nu ne-a fost adus, ne-a fost adus o ciornă care cuprindea trei, semnături a celor de la DSP și a domnului Bașag, în care ei mai votează încă o dată pe procesul verbal, că parcă suntem la nebuni. Cum să poate să apară rânduri, un rând care să spună că rezultatul votului este dat de aceste voturi și ei să spun acolo Abținerea. Abținerea. Abținere. În loc să semneze așa cum au făcut-o de fiecare dată în toate ședințele până astăzi. Sigur că dacă există o virgulă nelegală, instanță e îndreptățită să ne-o pună din nou pacostea asta să ne-o aducă la birou, la Spitalul Județean, dar nimeni nu să uită la ce se întâmplă.

Întrebați-i pe cei de la Finanțe de ce a dat amendă de 10.000 lei conducerii spitalului și vă spun eu… da, întrebați să vă confirme. Au dat-o pentru că n-au înregistrat facturi, n-au înregistrat facturi ca să se denatureze rezultatul și situația economică și puteam să ajungem cu conturile blocate inclusiv noi. Din cauza asta au venit, le-au făcut control, au constatat, le-a dat amendă de 10.000 lei, pentru că legiuitorul are grijă de hai să le zicem contravenienții sistemului, pentru că în trecut asta era infracțiune la firmele private, a rămas de evaziune fiscală iar la angajații statului e doar contravenție. Păi, la ce să ne așteptăm dacă legiuitorul nostru are două măsuri…

Va mai fi organizat un CA în perioada următoare?

„Nu ştiu. Deci vrem să ne scăpăm în primul rând de Iudă al nostru. Încercăm să-l schimbăm la ședința din data de 15. Sperăm să reușim, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că vrem binele spitalului, înainte de toate, înainte de afinități, înainte de aranjamentele ce le au pe persoane fizice, înainte de lupta politică”.

Am încercat să luăm un punct de vedere şi de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa însă nici managerul Alina Stancovici şi nici directorul financiar Adina Miloş nu ne-au răspuns la telefon.

Romeo Dunca: „Voi demisiona din partid, dacă mă obligă să fac alianță cu PSD! ”
Actualitate vineri, 14 iunie 2024, 10:25

Romeo Dunca: „Voi demisiona din partid, dacă mă obligă să fac alianță cu PSD! ”

O eventuală alianță între PSD și PNL este exclusă în viitorul Consiliu Județean Caraș-Severin, de președintele în funcție, Romeo Dunca....

Romeo Dunca: „Voi demisiona din partid, dacă mă obligă să fac alianță cu PSD! ”
Un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui accident pe D.N. 79, Arad-Oradea
Actualitate vineri, 14 iunie 2024, 07:27

Un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui accident pe D.N. 79, Arad-Oradea

Un bărbat şi-a pierdut viața în urma unui accidet mortal, pe D.N. 79, Arad-Oradea. Poliţiştii continuă cercetarile pentru stabilirea cu...

Un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui accident pe D.N. 79, Arad-Oradea
Rezultate finale alegeri 2024 Consiliul Județean Caraș-Severin
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 23:24

Rezultate finale alegeri 2024 Consiliul Județean Caraș-Severin

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană a finalizat numărătoarea voturilor pentru Consiliul Județean Caraș-Severin la alegerile din 9...

Rezultate finale alegeri 2024 Consiliul Județean Caraș-Severin
Mehedinţi: Inundaţii, zeci de copaci rupţi de vânt şi acoperişuri căzute pe carosabil
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 23:22

Mehedinţi: Inundaţii, zeci de copaci rupţi de vânt şi acoperişuri căzute pe carosabil

În urma furtunii care a avut loc, joi seară, în judeţul Mehedinţi, în contextul avertizărilor meteo de cod portocaliu si cod rosu, un număr...

Mehedinţi: Inundaţii, zeci de copaci rupţi de vânt şi acoperişuri căzute pe carosabil
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 19:24

Grindina a făcut ravagii în localitatea Coronini din Caraș-Severin

ANM a emis, joi, avertizări cod roşu şi cod portocaliu pentru judeţul Caraş-Severin, anunţând rafale de vânt ce pot ajunge la 90 de kilometri...

Grindina a făcut ravagii în localitatea Coronini din Caraș-Severin
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 18:35

Aproape toată țara, sub cod galben de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 13 iunie, o atenționare cod galben de temperaturi ridicate pentru sudul și sud-estul...

Aproape toată țara, sub cod galben de ploi și vijelii
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 18:05

Romeo Dunca anunță reconstituirea fondului destinat Primăriilor, dar are și o veste proastă!

Modul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru Primării a fost analizat de Instanța de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului...

Romeo Dunca anunță reconstituirea fondului destinat Primăriilor, dar are și o veste proastă!
Actualitate joi, 13 iunie 2024, 17:38

Numărul cazurilor de tuse convulsivă, în creştere! Au apărut primele cazuri şi în Caraş-Severin

Numărul cazurilor de tuse convulsivă a crescut de cel puţin 7 ori în România comparativ cu anul trecut. În primele patru luni ale acestui an,...

Numărul cazurilor de tuse convulsivă, în creştere! Au apărut primele cazuri şi în Caraş-Severin