Controlorii de pe autobuze ar putea fi dotaţi cu arme

autobuz-Resita
Controlorii Regiei Autonome de Transport Timişoara ar putea fi dotaţi cu arme. Cel puţin aşa doreşte directorul RATT, Ioan Goia. Acesta a declarat că, de luna viitoare, controlorii ar putea avea pistoale cu bile. Odată înarmaţi, aceştia se vor ocupa atât de control, cât şi de intervenţii în caz de incidente în mijloacele de transport în comun.
Directorul RATT, Ioan Goia a declarat pentru tion.ro: „Avem peste 25 de controlori deja angajaţi, facem selecţii continue de anul trecut din vară şi foarte puţini corespund standardelor noastre mai noi. Îi vom echipa cu uniforme în regim militarizat de acum înainte, începând cu luna aprilie poate sau mai şi cu portarmă. Vor avea regim de agenţi de intervenţie şi pază. Am ajuns la final cu cei pe care îi avem deja selectaţi, buni, răi, cum sunt, deja intrăm în sistemul ăsta, cu echipamentul militarizat. Atestatul a fost obţinut de toată lumea care a trecut prin testele psiho şi atunci, când cumpărăm armamentul, ni se va recomanda ce tip de armament să luăm – va fi un pistol ca oricare alt pistol. Cu bile, cu aer comprimat, o să vedem cu ce va fi…”.
Intenţia şefului RATT a ajuns şi la urechile primarului, Nicolae Robu, care dezaprobă planurile directorului.
Directorul şi-a justificat iniţiativa prin dorinţa de a întări securitatea călătorilor. Cu toate aceste, încă de anul trecut, la nivelul Poliţiei Locale există un departament special pentru Transportul Urban.
Poliţiştii de aici intervin în cazul incidentelor care au loc în mijloacele de transport în comun. Poliţiştii locali nu sunt dotaţi cu pistoale, aşa cum explică Dana Seracin (purtător de cuvânt Poliţia Locală Timişoara).
Potrivit legii, o persoană care are permis de portarmă nu are voie să o ţină la vedere, astfel încât oamenii din jur să nu se simtă ameninţaţi.

Sursa: http://timisoara.tvr.ro

De același autor

Related Articles