Controalele estivale în bazele turistice din Caraş-Severin s-au lăsat cu amenzi de peste 50 de mii de lei

O serie de avertismente şi amenzi de peste 50 de mii de lei au aplicat inspectorii Direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin în urma controalelor estivale, efectuate pe raza zonelor de agrement şi de interes turistic din judeţ.

Directorul instituţiei, medicul veterinar Pavel Borchescu, despre unităţile verificate, neconcordanţele constatate şi sancţiunile aplicate:

Au fost verificate 137 de unități dintre care: restaurante, pizzerii, cantine unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie- patiserie, pensiuni, supermarket-uri, magazine alimentare, rulote și depozite. Neconformitățile constatate în timpul verificărilor efectuate au fost depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, întreținerea spațiilor de lucru în condiții corespunzătoare de igienă, transportul produselor alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar, monitorizări neactualizate ale graficului de temperatură la agregatele frig. Sancțiunile aplicate pentru neconformitățile constatate au constat în 5 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 53.200 lei“.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, deşi sezonul estival este pe sfârşite, controalele privind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare continuă.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles