Controale la rable

control-rutier

Poliţiştii rutieri continuă seria controalelor în trafic pentru depistarea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice. În ultima săptămână, în judeţul Timiş au fost constatate două infracţiuni şi s-au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale. Împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au fost verificate peste 150 de autovehicule.
În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.
Astfel, au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.
De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.
În cadrul activităţilor, au fost verificate 155 de autovehicule, dintre care 29 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 123 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 3 autovehicule, folosite în regim de taxi.
Controalele vor continua şi în aceste zile, când traficul rutier se va intensifica.

Sursa foto: arhivă
(Sebastian Dragomir)

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles