Controale estivale pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în Caraş-Severin

În scopul prevenirii în această vară a apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în zonele de agrement şi pe raza localităţilor de interes turistic din Caraş-Severin, inspectorii sanitar-veterinari s-au constituit în echipe pentru controlul unităţilor de vânzare cu amănuntul în vederea verificării condiţiilor de igienă în care funcţionează unităţile de alimentaţie publică.
Care au fost deficienţele constatate şi sancţiunile acordate, aflăm de la directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu:

Au fost verificate 53 de unități, cum ar fi pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket, supermarket și magazine alimentare. Pentru neconformitățile constatate, respectiv depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, monitorizare neactualizată a operațiunilor de igienizare și a temperaturilor la agregatele frigorifice, au fost aplicate patru avertismente și pentru neîntreținerea spațiilor și a echipamentelor de lucru în condiții de igienă corespunzătoare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, au fost aplicate două amenzi în valoare de 11.200 lei“.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, seria controalelor tematice şi a verificărilor va continua în tot judeţul până la începutul lunii septembrie.   

Cele mai citite

Related Articles