Continuă etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara. În cadrul centrului de vaccinare se execută vaccinarea grupelor de prioritate 2 și 3 stabilite la nivelul MApN, care includ:

Grupa de prioritate 2:

– personalul cu boli cronice, în funcție de indicații;

– pensionarii militari cu vârsta peste 65 ani și veteranii de război;

– personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic;

– personalul militar și civil participant/la pregătire la/pentru misiuni și operații, posturi permanente în afara teritoriului statului român (altul decât cel vaccinat în prima etapă);

– personalul care execută misiuni în sprijinul MAI, MS, DSP;

– personalul care încadrează funcții cheie;

– personalul și elevii/studenții din unitățile de învățământ militar;

Grupa de prioritate 3:

– personalul militar și civil care nu e inclus în prioritățile 1 și 2;

– pensionarii militari cu vârsta sub 65 ani și rezerviștii voluntari;

La grupele de prioritate 2 și 3 se mai adaugă și membrii familiilor acestora (soț/soție, copii, persoane aflate legal în întreținere), care și-au exprimat voluntar dorința de a se vaccina. Persoanele care se identifică în grupele de prioritate descrise mai sus vor fi programate pe Platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 prin grija unităților militare unde sunt încadrate, respectiv Centrele Militare din județele la care sunt în evidență, acestea oferind și informații legate de planificare.Numerele de contact publice ale centrelor militare sunt:

Timiș – 0256228958, 0256204424,

Arad – 0257281693,

Bihor – 0259434596,

Caraș-Severin – 0255211115,

În platforma ROVACCINARE a fost adăugat Centrul 2 de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara, situat la aceeași adresă – mun. Timișoara , strada Nera, nr.2 ( Stadionul CFR Timișoara), centru destinat exclusiv vaccinării cu serul AstraZeneca. Planificarea personalului pentru imunizare trebuie să țină cont de faptul că administrarea vaccinului AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 ani.Programul Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Militar Timișoara, este de luni –duminica între ora 8-20.