Continuă contrabanda la frontiera cu Serbia

Aproape 600 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali de la Porţile de Fier I. Ţigările erau ascunse în plafonul unui autoturism și într-un loc special amenajat lângă rezervorul de combustibil al acestuia.

„În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului condus de cetațeanul mehedințean, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în plafon și într-un loc special amenajat lângă rezervorul de combustibil al acestuia, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 564 de pachete cu tigări marca Pall Mall, Winston, Ashima și Marble, de proveniență Serbia”, declară purtătorul de cuvânt al STPF Mehefinţi, comisar Lizoneta Păsărelu.

Captura a fost realizată pe baza unor informaţii deţinute de poliţişti, mai spune Păsărelu:

„Deși persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier I despre implicarea acestuia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştiii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit al autoturismului condus de către acesta”.

Șoferul, în vârstă de 36 de ani, a fost amendat cu 5000 de lei, iar mașina a fost reținută până la plata amenzii.

(Sebastian Dragomir)