Consumul de droguri în rândul tinerilor și nu numai, din nou subiect de discuție la Prefectura Caraș-Severin

Pe parcursul anului trecut, în Caraș-Severin a fost acordată asistență de specialitate pentru aproximativ 50 de consumatori, dintre care 22 au fost trimiși de DIICOT. Numărul celor care solicită benevol sprijin este relativ redus pentru că nu există constrângeri în acest sens, afirmă ofițerul psiholog Hanelore Krispin, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș–Severin.

„Participarea la un program de consiliere oferit de Agenția Națională Antidrog este voluntară, nu îi poate obliga nicio entitate, de aceea avem și consumatori care inițial intră în acest program, iar ulterior abandonează. Și nu ai nicio pârghie legală de a-i obliga, totul este voluntar”.

În şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, desfășurată miercuri la Prefectură, psihologul Centrului antidrog a vorbit și despre serviciile oferite gratuit de această structură a MAI.

„Centrul nostru oferă servicii de consiliere în sistem integrat, adică consiliere psihologică și socială gratuită tuturor beneficiarilor care ni se adresează pe consum de substanțe. Numărul de ședințe nu este unul prestabilit, este nelimitat. Tot ce se întâmplă acolo este confidențial. Este, cum le spunem beneficiarilor, ca și cum s-ar adresa unui cabinet particular de psihologie. Doar că la noi totul este gratuit, li se respectă confidențialitatea identității, nimeni nu o să afle că ei participă la ședințele noastre de consiliere, programarea lor se face astfel încât să nu se întâlnească unii cu alții și tot ce se discută acolo este confidențial”.

Cauza consumul de droguri în rândul beneficiarilor centrului în anul 2022, a fost reprezentată de carențele socio-emoționale în detrimentul statutului social. Ca și o analiză privind diferențierea de gen a consumatorilor, se poate spune că procentajul consumatorilor de sex masculin (80%) este mai ridicat decât celor de sex feminin (20%). În ceea ce privește media de vârstă a beneficiarilor centrului C.P.E.C.A. Caraș – Severin în anul 2022, aceasta variază între perioada adolescenței și cea de adult tânăr (13 ani – 30 ani).

Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere se pot prezenta la  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Caraș–Severin, cu sediul în Reșița, în Piata 1 Decembrie 1918, Nr 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles