Consiliul Judeţean Caraş-Severin sprijină cu 1, 2 milioane de lei spitalele care luptă cu noul coronavirus!

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a alocat bani Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa dar şi celor 3 spitale Orăşeneşti din Oraviţa, Oţelu-Roşu şi Moldova Nouă, în lupta cu noul coronavirus.

Cei mai mulţi bani merg către Spitalul Judeţean Reşiţa. Cum a împărţit Consilul Judeţean banii, aflăm de la preşedintele acestui for judeţean, Silviu Hurduzeu.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa primeşte 620.000 de lei pentru dezinfectanţi dar şi pentru achiziţia echipamentelor de protecţie şi 130.000 de lei, pentru achiziţionarea aparaturii medicale de care unitatea are nevoie în lupta cu COVID-19. Cele 3 spitale Orăşeneşti din Oraviţa, Oţelu-Roşu şi Moldova Nouă, primesc fiecare câte 150.000 de lei, pe secţiunea de funcţionare pentru achiziţia de echipamente de protecţie, iar la Moldova Nouă solicitarea a fost pentru continuarea lucrărilor de investiţii în staţia de oxigen a unităţii medicale”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Per total, suma alocată spitalelor, astăzi, de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin se ridică la 1,2 milioane de lei, a mai precizat Silviu Hurduzeu. Această sumă a fost prevăzută iniţial, în bugetul propriu al judeţului Caras-Severin pentru cultură, recreere şi religie, dar dată fiind starea de urgenţă generată de noul coronavirus aceşti bani vor merge către spitale, chiar dacă ele nu se află în subordinea Consiliului Judeţean, excepţie făcând doar Spitalul Judeţean Reşiţa, a mai precizat Hurduzeu.

Ultimul proiect pe ordinea de zi a fost a fost pentru modificarea si completarea Hotărârii Consiliului Judetean Caras Severin nr. 81/12.04.2018 privind aprobarea proiectului, faza DALI, a documentatiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici, a sustenabilitătii si a contributiei UAT Caras Severin – Consiliul Judetean Caras Severin la finantarea proiectului: ’’EXTINDEREA/DOTAREA INFRASTRUCTURII UPU DIN CADRUL SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA RESITA, cu modificarile şi completarile ulterioare. Revenim cu detalii despre acest subiect!

Cele mai citite

Related Articles