Consiliul Județean Caraș-Severin mai bifează un eșec!

Atracțiile turistice ale Banatului Montan nu vor fi prezentate la Salonul mondial de turism de la Paris!

În urmă cu două săptămâni, județul Caraș-Severin a primit din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, invitația de a participa la acest eveniment de promovare turistică, ca urmare a prestației remarcabile de la Romexpo (la Târgul de Turism al României).

Acum câteva zile, în emisiunea „Banatul în direct”, Maria Păulescu șeful Serviciului Promovare Turism din Consiliul Județean, spunea că se caută soluții pentru o prezență la Paris.

„Deplasarea la Paris presupune costuri de transport și cazare și nu există buget asigurat. Avem pliante de promovare tipărite în română și engleză, dar nu știm dacă vom ajunge la eveniment”, a declarat aceasta.

Răspunsul a venit fulgerător de la președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta l-a informat pe ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, că nu poate onora invitația pentru Salonul Mondial de Turism de la Paris.

„Motivul este unul stupid, penibil chiar, și anume faptul că luptele politice din Consiliul Județean Caraș-Severin ne-au adus în situația de a nu avea încă aprobat bugetul. În plus, nu avem certitudinea că la ședința următoare, de luni, 4 martie, acesta va trece. Suntem onorați de invitația dumneavoastră, iar dacă veți rămâne la aceeași poziție față de prestația noastră, participăm la ediția următoare.”

În concluzie, Salonul Mondial de Turism de la Paris se desfășoară în  perioada 14-17 martie, dar fără participarea Banatului Montan.

Cele mai citite

Related Articles