Consilierii judeţeni au împărţit banii din excedentul bugetar

Peste 43 de milioane de lei vor fi direcţionaţi către lucrări de infrastructură, începute anul trecut de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Suma provine din excedentul bugetar al anului trecut, spune preşedintele Forului, Silviu Hurduzeu.

Am susținut proiectul de hotărâre prin care vom utiliza suma de 43,5 milioane lei din excedentul bugetului local al județului pentru finanțarea mai multor lucrări de infrastructură, incluzând aici, printre altele, lucrări rămase nefinalizate de anul trecut, precum cele de refacere a DJ 582 Slatina Timiș – Brebu Nou, afectat de calamitățile din 2018, un drum foarte important pentru zona turistică Semenic. Au mai fost prevăzuți bani pentru modernizarea altor drumuri județene, pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru proiectul de gestionare integrată a deșeurilor, dar și pentru proiectele de reabilitare termică a Staționarelor 2 și 3 ale Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Tot în şedinţa ordinară de astăzi, consilierii judeţeni cărăşeni au aprobat o serie de hotărâri ce ţin de administrarea unor clădiri, precum şi graficul de lucrări de reabilitare, modernizare şi asfaltare a unor drumuri şi poduri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

La şedinţa de astăzi a asistat şi senatorul PNL, Marcel Vela. Acesta s-a afişat alături de Ioan Popa şi Adrian Dacica, în ciuda faptului că cei doi au demisionat din Biroul Politic Judeţean al PNL.

(Sebastian Dragomir)