Miercuri, 21 aprilie 2021,  în intervalul orar 15,30-16,30, în cadrul proiectului european Erasmus + ” A Healthy Life In a Healthy Environment,” 2020-2022”, s-a desfășurat Conferința online cu titlul“Alpine Twilight: Europe without glaciers”.

Elevii din cele 4 școli partenere: Bundesbildungsanstalt für Elementarpädagogik, Innsbruck,  Austria, Gesamtschule Else-Lasker-Schüler,  Wupertal, Germania, Colegiul National „Diaconovici-Tietz” Romania, Istituto di istruzione secondaria di II grado”Gandhi” Merano, Italia, constituiți în 9 grupe mixte de lucru (A-I) au lucrat împreună pe tema dată. Au avut de vizionat filmul “Alpine Twilight: Europe without glaciers”și de răspuns la un set de întrebări legate de efectele încălzirii globarle și ale topirii ghețarilor atât în Regiunea Alpilor Tirolezi, Austria, cât și la nivel european.

Limba de comunicare a fost engleza, concluziile atelierelor de lucru au fost colectate într-un material, bază pentru documentările viitoare.

Conferința a fost organizată și manageriată de către echipa de proiect de la Istituto di istruzione secondaria di II grado”Gandhi” Merano, Italia, profesori coordonatori: Lidia Fallai, Tadeusz Sierotowicz și Silvia Forti.

Date fiind restricțiile impuse de pandemia Covid 19, toate reuniunile fizice de proiect, din acest prim an de proiect, au fost anulate, comunicarea și întâlnirile vor fi exclusiv online!