Ascultă Radio România Reșița Live

Condițiile pentru redeschiderea teraselor: maxim patru clienţi la o masă, meniurile nu se transferă de la o masă la alta, personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru siguranţa alimentelor prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 la prepararea, servirea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică.

Condițiile pentru redeschiderea teraselor: maxim patru clienţi la o masă, meniurile nu se transferă de la o masă la alta, personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi

Articol editat de Valentina Adam, 30 mai 2020, 09:16

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, dar şi existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie). Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi priveşte pe clienţi, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Conform documentului, este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate  trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

Urmărire ca în filme pe străzile din Reșița
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 13:14

Urmărire ca în filme pe străzile din Reșița

Străzile din cartierele Catanga și Muncitoresc au fost teren de joacă pentru un tânăr de care a urcat la volan, deși nu avea permis de...

Urmărire ca în filme pe străzile din Reșița
Timișoara găzduiește Gala Inovației și Performanței în Învățământul Dual 2025
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 13:00

Timișoara găzduiește Gala Inovației și Performanței în Învățământul Dual 2025

Timișoara găzduiește Gala Inovației și Performanței în Învățământul Dual 2025 În perioada 7–14 octombrie 2025, elevii și profesorii...

Timișoara găzduiește Gala Inovației și Performanței în Învățământul Dual 2025
Arad: Primul acoperiș verde de pe o stație de autobuz ar fi fost otrăvit – rezultatele analizelor din Praga confirmă un posibil sabotaj
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 12:28

Arad: Primul acoperiș verde de pe o stație de autobuz ar fi fost otrăvit – rezultatele analizelor din Praga confirmă un posibil sabotaj

Proiectul inovator prin care stațiile de autobuz și tramvai din Arad urmau să fie acoperite cu verdeață a fost pus sub semnul întrebării,...

Arad: Primul acoperiș verde de pe o stație de autobuz ar fi fost otrăvit – rezultatele analizelor din Praga confirmă un posibil sabotaj
Primăria Timișoara transformă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” într-un campus modern și eficient energetic
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 10:00

Primăria Timișoara transformă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” într-un campus modern și eficient energetic

Primăria Timișoara transformă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” într-un campus modern și eficient energetic Peste 600 de elevi ai Colegiului...

Primăria Timișoara transformă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” într-un campus modern și eficient energetic
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 08:09

Primăria Timișoara marchează Ziua Părinților de Îngeri prin iluminarea în roz și bleu a Operei Naționale

Primăria Timișoara marchează Ziua Părinților de Îngeri prin iluminarea în roz și bleu a Operei Naționale Primăria Municipiului Timișoara...

Primăria Timișoara marchează Ziua Părinților de Îngeri prin iluminarea în roz și bleu a Operei Naționale
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 07:06

Caraș-Severin, locul 34 la nivel național în sistemul de garanție-returnare

Caraș-Severin, locul 34 la nivel național în sistemul de garanție-returnare. Peste 430 de mii de kilograme de ambalaje returnate în august 2025....

Caraș-Severin, locul 34 la nivel național în sistemul de garanție-returnare
Actualitate miercuri, 15 octombrie 2025, 06:50

248.500 de lei pentru proiecte educaționale în Caraș-Severin, prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”

Fonduri pentru educație în mediul rural și urban mic Un buget total de 248.500 de lei este disponibil pentru organizațiile non-guvernamentale din...

248.500 de lei pentru proiecte educaționale în Caraș-Severin, prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”
Actualitate marți, 14 octombrie 2025, 16:15

Funicularul din Reșița va suporta o consolidare a structurii metalice

Funicularul care străbate centrul municipiului Reșița, se va transforma în următorii doi ani într-o promenadă suspendată. Investiția,...

Funicularul din Reșița va suporta o consolidare a structurii metalice