tigari

Foştii şefi ai poliţiei de frontieră din Clisura Dunării, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, au fost condamnaţi la închisoare.

Astfel, şapte inculpaţi, trei din Reşiţa, trei din Moldova Nouă şi unul din Moldova Veche, au primit pedepse privative de libertate cu executare de la 3 la 5 ani.

Vă reamintim că, în urmă cu şapte ani, aceştia ofereau informaţii cu privire la zonele nepăzite de poliţiştii de frontieră, astfel încât contrabandiştii să poată transporta ţigările.

Fiecare dintre cei şapte inculpaţi sunt obligaţi să plătească aproximativ 230.000 de euro şi peste 800.000 de lei despăgubiri părţii civile.

În tot acest timp, dosarul a fost judecat la Curtea de Apel Timişoara, strămutat la Curtea de Apel Alba Iulia, apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a admis recursul procurorilor DIICOT, condamându-i pe inculpaţi cu decizie definitivă, se arată pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României în dosarul cu numărul 5263/1/2012.

(Ovidiu Babolea)