spitalul louis turcanu timisoara (1)Asociaţia Sportivă „Cheile Nerei” organizează la Sasca Română în 20 iunie, editia a II-a a evenimentului „Cheile Nerei Mountainbike Race”. Este vorba despre un concurs de biciclete bazat exclusiv pe voluntariat cu un caracter caritabil.

Competiţia se adresează tuturor bicicliștilor amatori din țară și din străinătate. Înscrierile se fac online pe http://www.sascabike.ro sau la fața locului. Categoriile de concurs sunt: 14-17 ani, 18-29 ani, 30-39 ani și peste 40 ani, masculin și feminin. Vor fi acordate premii pentru primele 3 locuri câștigătoare de la fiecare categorie în valoare totală de peste 10.000 lei.

Întreg profitul generat va fi donat sub formă de aparatură medicală către Spitalul Louis Țurcanu, cea mai importantă unitate pentu copii din vestul țării. Se dorește ca în urma concursului să strângem aproximativ 15.000 lei pentru achiziționarea și donarea către spital a trei injectomate extrem de necesare în acest moment. Această achiziţie face parte din proiectul „Ei Merită Ajutor”, desfăşurat de Clubul Kiwanis Timişoara, proiect prin care s-a donat aparatură medicală de peste 20.000 euro până în prezent.

Întreg evenimentul promovează Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița și, în speță, turismul în această zonă cu adevărat deosebită, cu potențial extrem de mare.

Programul evenimentului este următorul:

8:00 – 10:00 – înscrieri pe terenul de fotbal din localitatea Sasca Română

10:30 – 10:45 – Start cursă ( traseu Race – 38KM | traseu Elite – 65KM)

11:00 – 12:00 – Proba cu obstacole pe bicicleta pentru copii

17:30 – 23:00 – premiere, concerte MOFO şi Box Office Band

Kiwanis Timișoara este o filială a Kiwanis Internaţional, o organizație a cărei misiune este de a sprijini copiii – “serving the children of the word” (să servim copiii lumii) – care sunt viitorul omenirii. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape 10 milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor. Kiwanis Timișoara a înființat în anul 2012 Proiectul de Modernizare a secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu, iar echipamentele donate până în prezent sunt în valoare de 20.000 euro.