Componenta UNESCO Cheile Nerei – Beușnița, deschisă vizitelor de documentare

Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, WWF-România și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea” organizează în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat“ o vizită de documentare în aria protejată din Caraş-Severin miercuri, 28 iunie 2023, începând cu ora 10.00.

Întâlnirea participanţilor va avea loc în satul Potoc de unde se va porni în vizitarea celor mai sălbatice și naturale făgete din Carpați – componente a sitului UNESCO Cheile Nerei – Beușnița.

Ghidul în această drumeţie va fi dr. ing. Daniel Turcu – cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, directorul Stațiunii INCDS Timișoara și președinte al Consiliului Științific al Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița.

Traseul urmat este unul de dificultate medie, iar accesul în teren va fi asigurat de către organizatorii evenimentului, a subliniat Cristina Curelea, specialist Comunicare WWF-România.

Amintim că, proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este cofinanțat din Fondul
European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 2014-2020 și se va derula până în decembrie 2023.

Sursa foto: turistprinromania.ro

Cele mai citite

Related Articles