Ascultă Radio România Reșița Live

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis: măsuri restrictive suplimentare în cinci localităţi cărăşene

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin a decis instituirea de măsuri restrictive suplimentare în localităţile cărăşene Naidăş, Fârliug, Goruia, Berlişte şi Măureni, unde incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus la 14 zile este mai mare de 4 la mia de locuitori. În consecinţă, în localităţile menţionate va fi fi valabil, în perioada 6-19 aprilie, un set de restricţii suplimentare pentru diminuarea riscului epidemiologic. Între altele, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20.00-05.00. Există însă şi excepţii de la această măsură. Situaţiile exceptate, precum şi celelalte măsuri restrictive, sunt prezentate în Anexa hotărârii aprobate astăzi de CJSU.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis: măsuri restrictive suplimentare în cinci localităţi cărăşene

Articol editat de Vali Hora, 5 aprilie 2021, 18:19

Iată comunicatul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:

În cadrul şedinţei  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, de astăzi, 05.04.2021, s-a adoptat  Hotărârea nr. 39/05.04.2021, după cum urmează:

Art. 1. (1). Se constatăîncadrarea în limitele incidenței cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în anexa la prezenta hotărâre, începând cu data de 06.04.2021, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile (06.04. – 19.04.2021) urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, pentru următoarele localități:

LocalitateaRata incidenței cumulate la 14 zile
NAIDĂŞ6,49
FÂRLIUG6,21
GORUIA5,19
BERLIŞTE4,71
MĂURENI4,62

                    (2). În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este sub 4 la 1.000 de locuitori, se vor pune în aplicare măsurile prevăzute de HGR nr. 293/2021, cu modificările și completările ulterioare precum și cele stabilite prin HCJSU Caraş-Severin nr.33/24.03.2021 şi HCJSU Caraş-Severin nr. 37/31.03.2021, pe perioadele de aplicare ale acestora, respectiv, 25.03. – 07.04.2021 şi 01.04. – 14.04.2021.

Art.2. Se aprobă funcţionarea operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Art.3. (1). Prezenta Hotărâre se transmite prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prin        e-mail, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin şi se va publica pe site-urile Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin.

           (2). Măsurile suplimentare stabilite prin HCJSU Caraş-Severin nr.35/27.03.2021 rămân valabile pentru UAT GRĂDINARI.

           (3). Prin grijaComitetelor Locale pentru Situații de Urgență prezenta hotărâre se va afişa la loc vizibil şi va fi diseminată în mod corespunzător.

Măsurile prevăzute în HGR nr.293/2021, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea diminuării impactului riscului epidemiologic la nivelul UAT-urilor Naidăş, Fârliug, Goruia, Berlişte şi Măureni din judeţul Caraş-Severin:

I. Măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, unde incidenţa cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 05.04.2021, este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori:

1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

2. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

3. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

4. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00 – 21,00.

5. Prin excepție de la prevederile pct.6, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

6. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05,00 – 18,00.

7. Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

8. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

II. Măsuri restrictive prevăzute în HGR nr.293/2021, cu modificările şi completările ulterioare, pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 05.04.2021,este mai mare de 3 / 1.000 locuitori:

                1. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;

2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

                3. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

                4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, cu excepţia activităţilor prevăzute la art.2 din prezenta Hotărâre.

Etichete:
Cod portocaliu şi galben de ploi şi de instabilitate atmosferică în Caraş-Severin
Actualitate miercuri, 24 iulie 2024, 12:33

Cod portocaliu şi galben de ploi şi de instabilitate atmosferică în Caraş-Severin

Județul Caraș-Severin a intrat sub avertizare meteorologică-cod portocaliu de cantități importante de apă, valabilă astăzi, 24 iulie, în...

Cod portocaliu şi galben de ploi şi de instabilitate atmosferică în Caraş-Severin
Caraş-Severin: 95 de profesori debutanţi susţin miercuri proba scrisă a examenului de definitivat
Actualitate miercuri, 24 iulie 2024, 07:41

Caraş-Severin: 95 de profesori debutanţi susţin miercuri proba scrisă a examenului de definitivat

În Caraş-Severin, 95 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în...

Caraş-Severin: 95 de profesori debutanţi susţin miercuri proba scrisă a examenului de definitivat
Titularizare Caraș-Severin 2024: peste 100 dintre dascăli nu au reușit să obțină nota 5
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 19:16

Titularizare Caraș-Severin 2024: peste 100 dintre dascăli nu au reușit să obțină nota 5

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare au fost afişate marţi, la sediile Inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat....

Titularizare Caraș-Severin 2024: peste 100 dintre dascăli nu au reușit să obțină nota 5
Acțiune de salvare în Cheile Caraşului
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 18:09

Acțiune de salvare în Cheile Caraşului

O acţiune de salvare a avut loc marţi, 23 iulie 2024 în Cheile Caraşului. Un bărbat de 59 de ani din București a căzut de pe poteca turistică...

Acțiune de salvare în Cheile Caraşului
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 17:07

În lista de medicamente compensate au fost introduse molecule noi

Ministerul Sănătăţii a introdus în lista de medicamente compensate şi gratuite 28 de molecule unice, importante pentru bolnavii cronici. Ce...

În lista de medicamente compensate au fost introduse molecule noi
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 16:12

Primăria şi şcoala din Ciclova Română îmbracă haine noi

Administraţia publică liberală din Ciclova Româna nu a intrat în vacanţă. În această perioadă se lucrează intens la modernizare şcolii...

Primăria şi şcoala din Ciclova Română îmbracă haine noi
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 11:36

Repartizarea computerizată la liceu 2024 are loc miercuri, 24 iulie

Repartizarea computerizată generală a candidaților va avea loc miercuri, 24 iulie, când rezultatele acestei primei etape vor fi publicate pe...

Repartizarea computerizată la liceu 2024 are loc miercuri, 24 iulie
Actualitate marți, 23 iulie 2024, 10:31

Vânzarea RMN-ului deținut de Consiliul Județean Caraș-Severin s-a făcut fără drept!

Înstrăinarea RMN-ului deținut de Consiliul Județean Caraș-Severin a creat o nouă dispută în Forul deliberativ. Social-democratul Ioan Crina...

Vânzarea RMN-ului deținut de Consiliul Județean Caraș-Severin s-a făcut fără drept!